Sorry kochani, ale z powodów ode mnie niezależnych nie można dodać komentarzy. Mam nadzieję, że niebawem problem zostanie usunięty.:)
.
Kto powiedział, że życie a zwłaszcza dieta osób ćwiczących lub odchudzających się jest ( lub być powinna) nudna, pełna wyrzeczeń i w ogóle do bani? Pewnie….aby coś fajnego i odpowiedniego zjeść trzeba się odrobinę pofatygować, tak fizycznie jak i intelektualnie. Nic samo nie przychodzi, choć każdy z nas chciałby taką tabletkę, którą się łyka raz dziennie ( najlepiej) , a ona …spala nam tłuszcz, rozpędza metabolizm na maksa i jeszcze rzeźbi sylwetkę. To była dopiero wygoda i luksus , ale tak dobrze nie ma, trzeba się potrudzić.
.
.
Moja propozycja to krem czekoladowy na bazie KFD Protein Dessert jaki otrzymałam od KFD SKLEP i oleju kokosowego, kakao to już mały dodatek. Tak, tak wiem….olej kokosowy jest wysokokaloryczny, należy jednak pamiętać że….kalorie kaloriom nierówne, a są tłuszcze takie jak np olej kokosowy lub tran które czynią więcej dobrego niż złego. Ww olej to tłuszcz termiczny który spala tkankę tłuszczową, podkręca metabolizm a co za tym idzie i odchudza. Jest obecnie uważany za najlepszy tłuszcz używany w kuchni niż inne oleje roślinne. A dzięki połączeniu z KFD Dessert mamy zdrowy, smaczny deser. Wcześniej z tym samym deserem zamieściłam dwa przepisy.
.
Był już omlet z owocami przepis ———> TU
Pieczone jabłko z cynamonem przepis ———> TU
.
.
- 100 g oleju kokosowego
- 2 miarki KFD Protein Dessert.
- 2 łyżki kakao
- 200 mil gorącej wody
- łyżeczka rozpuszczalnej kawy
- szczypta soli
.
W wodzie rozprowadzamy olej kokosowy, kakao, kawę i sól, odstawiamy do ostygnięcia. Zaparzone kakao jest dużo bardziej intensywne w swoim smaku niż takie zrobione na zimno. Natomiast kawa i sól podkreślają jeszcze bardziej jego czekoladowy smak.
.
.
Do chłodnego płynu dodajemy deser, energicznie mieszamy lub miksujemy. Radzę nie dodawać całego proszku za jednym podejściem, dzięki dodawaniu na raty mamy możliwość regulowania gęstości kremu. Kto chce może wodę zastąpić mlekiem, jednak mnie lepiej smakuje na wodzie, ot takie małe zboczenie.
.
I tym sposobem mamy słodką pyszność, możemy nią posmarować naleśniki, posmarować pieczywo lub zrobić sos czekoladowy do polania owoców.
.
.
Możliwości jest bardzo wiele, wystarczy użyć wyobraźni. Protein Dessert jest niskokaloryczny ale za to ma w sobie dużo białka, aż 80 % białka w suchej masie. Bez białek roślinnych czy szkodliwych słodzików (aspartam) i barwników. Pragnę jednak nadmienić, że wszystko w nadmiarze szkodzi, a więc i takim czekoladowym przysmakiem też nie można się bezkarnie objadać( a raczej obżerać) . Wszystko stosowane w umiarze na pewno nam nie zaszkodzi. Kto jest ciekaw jak odżywiają się, ćwiczą i wzajemnie się wspierają osoby bardzo aktywne fizycznie, zapraszam na KFD FORUM.
.